Ste rodič školáka alebo predškoláka? Premýšľali ste nad tým, či vzdelávať dieťa aj počas prázdnin? Odpovede odborníkov na túto otázku sa rôznia.

Časť z nich preferuje pre deti oddych, ďalší odporúčajú občasný návrat k učeniu. Tretia skupina ale radí, nájdite taký spôsob, aby dieťa ani netušilo, že sa učí. Čítanie kníh? Kreslenie? Písanie listov? Aj to sú cesty ako rozhýbať detské hlavičky.
 

Isto aj vaše dieťa okamžite zabudlo, že pred krátkym časom muselo ráno vstávať do školy. Prežíva prázdninové dni a užíva si ich plnými dúškami. Slnko, kamaráti, leňošenie, šport a občasné lotroviny rodičia určite v týchto dňoch poznajú viac ako dôverne. Napriek tomu môže byť občas problém dieťa zabaviť. Samozrejme, o učení nemôže byť ani reči. Navyše, deti si to neuvedomujú, ale vy už viete, že už o dva týždne začne opäť séria ranných bojov pri vstávaní do školy.

 

 

Preto je vhodné zabezpečiť aspoň minimálnu časť prázdnin pre deti tak, aby mali kontakt s učením ešte skôr ako sa vrátia do škôl či škôlok. Docieliť to nemusí byť vôbec ťažké. Stačí zvoliť hravý spôsob vzdelávania a máte vyhraté. No, ale povedzme si úprimne, ktoré z našich detí vezme do rúk cez prázdniny knihu, sadne za stôl s papierom a perom, dobrovoľne otvorí cvičebnicu z matematiky? A čo by ste povedali na modernú a príťažlivú formu učenia? S tou by nemali mať problém ani vaše deťúrence.

Koniec nudy, veľa zábavy, zaujímavé aktivity, to je to, čo čaká deti vo svete zázračného čítania s hovoriacimi knihami. Kombináciou hovoriaceho pera a hovoriacej knihy docielite u detí nový záujem o knihy a budete prekvapení, čo s nimi knižky dokážu. Z bohatej ponuky na www.hovoriaceknihy.sk si vyberiete pre každú vekovú kategóriu. Teraz nájdete v ponuke aj výhodné balíčky, ktoré kombináciou viacerých kníh prinášajú ešte viac pohodlia, každý súrodenec si môže vybrať tú svoju. Príroda, mesto, zvieratá, tvary, farby, čísla, cudzie jazyky a mnoho iných tém, s ktorými deti zažijú veľa pekných chvíľ a vy si budete môcť konečne odpočinúť. Nehovoriac o ceste na dovolenku a jej trávení – hovoriace knihy s vami môžu ísť kamkoľvek.

No a možno sa stane, že vaše ratolesti sa vrátia do škôl a škôlok s novými vedomosťami, sadnú do lavíc a vbehnú do herní tak, ako keby z nich len včera odišli a prekvapia pani učiteľky, ako cez prázdniny vôbec nezaháľali?

 

 

Lebo na vzdelávaní nám záleží.